Strooizout

zout-strooienHet lijkt zo gemakkelijk: het is glad, dus u strooit zout op uw stoep. Maar bij het bestrijden van gladheid op openbare wegen en fietspaden komt meer kijken. Er zijn verschillende dooimiddelen en strooimethoden. Onze keuze om voor AkzoNobel strooizout te kiezen is bewust. Eerlijk, milieubewust en efficiënt strooizout is wat wij onze klanten graag leveren. Let hier dus op bij uw keuze voor leverancier. Er wordt namelijk erg veel ‘rommel’ geleverd op internet. Onderstaand vindt u meer informatie van AkzoNobel. 

AkzoNobel’s visie…

Wat zijn de verschillen en de neveneffecten? De keuze tussen fijn of grof zout bijvoorbeeld? Preventief of curatief? En strooit u daarbij alleen droog of ook nat? Misschien hebt u bij deze vragen nog nooit stilgestaan. Om u te helpen deze en andere vragen te beantwoorden, hebben wij onze jarenlange ervaring in onze “visie op gladheidbestrijding” beschreven. Deze kunt u hier downloaden

Begin 2013 publiceerde de provincie Gelderland een artikel over de ‘prestaties van wegenzout’. De belangrijkste conclusie luidde: de korrelgrootte bepaalt de efficiency van wegenzout. Dat wil zeggen: hoeveel zout er effectief op de weg terechtkomt. AkzoNobel Wegenzout heeft een white paper gepubliceerd waarin wordt verduidelijkt wat deze conclusie in de praktijk betekent.

Klik hier om het white paper (titel: De korrelgrootte bepaalt de efficiency van wegenzout) te downloaden.

In Wegenzout Magazine (Nr. 1, 2013, pagina’s 10 t/m 12) is de integrale tekst van het artikel van de provincie Gelderland opgenomen. Download hier.

Uw budget 

Tegenwoordig wordt er meer en meer nat gestrooid. Deze manier van strooien is zeer effectief met AkzoNobel wegenzout, doordat ons zout beter en sneller pekel opneemt dan andere zoutsoorten. Er ontstaat een gelijkmatig en nauwkeurig strooipatroon. Bovendien hecht het uitstekend aan het wegdek. Het komt terecht en blijft liggen op de weg en niet in de berm. Omdat er met ons wegenzout geen zout verloren gaat en er heel nauwkeurig gestrooid kan worden is er per vierkante meter 10-15% minder zout nodig. U bespaart op uw budget en u spaart het milieu. 

U kunt ons strooizout eenvoudig bestellen in onze webshop. Betaald u met iDeal dan is uw bestelling de volgende werkdag in huis! Bij voorbaat dank namens het gehele team van Strooizout Online EU.